neděle 1. listopadu 2015

MOOD

Určitě znáte to období, kdy máte každou minutu, nebo dokonce vteřinu jinou náladu. Od mužského pohlaví by jste slyšeli, že je to tím, že jste holka, nebo že zase máte svoje dny. Nu, popravdě by jsme si s muži mohli podat ruce. Znám spoustu náladových lidí, ať už je to kluk nebo holka. Někdy prostě za vaší náladu nemůžou ani ženské problémy.
Znáte to, kdy nedokážete ani popsat svoji náladu, protože nevíte jaká je? Pocit, který nejde ani vyjádřit. Právě tímhle teď procházím. Věřím v to, že si tohle způsobujeme sami ...myšlenkami, momenty v životě a spoustu dalších faktorů, které tohle ovlivňují.Nicméně to samé jádro, proč tohle vzniklo je jen v nás uvnitř.Naše nálada se mění podle toho, co prožíváme v daný okamžik, podle toho co se stalo před deseti minutami, podle toho, kdo nás dnes štve, na koho nemáme náladu, kdo nám co udělal atd. Kontrolovat svoji náladu, je někdy těžší než řídít vesmírnou loď. Vždy mě zajímalo, jak je možné, že u některých lidí se nálada neustále mění. Já jsem všímavý člověk a vidím, když se něco s někým děje. Speciálně s lidmi, kteří mi jsou blízcí.
Máme tolik možností být každý den šťastní i přesto, že se něco špatného stalo. Začneme říkat, jak náš život je na nic, protože tohle a tohle. Přitom to, že mi jsme stále živí a zdraví je nejvíc. Není nikdy špatný život, jen špatný den. A v tom je ten rozdíl. Naše nálada je občas jako semínko, ze kterého má vyrůst v obrovský strom. Pokud ho budeme zalévat negativitou naše nálada vyroste do ošklivého,uschlého stromu, tudíž naše chování nebude moc hezké k okolí. Pokud ho budeme zalévat pozitivními věcmi vyroste krásný, mohutný strom s dobrou náladou a rozdáváním radosti kolem sebe.

V poslední době se hodně snažím najít sama sebe až mě to přivede to místa, kde není nic a jen temno. Nechápete? Upřímně, i já sama nevím co tohle znamená. Možná, že někdy řešíme přílíš zbytečné věci, které nás přivedou k této náladě.Já tuhle nálada nazývám NEUTRÁLNÍ MÍSTNOST. Místnost, kde vaše nálada nejde najít. Vlastně občas cítíte, úzkost, zlost, smutek, do toho chvilku štěstí a pozitivní věci, zmatek, zklamání a mohla bych pokračovat. A TO V JEDEN STEJNÝ OKAMŽIK. Jen si představte, co ve vašem tělě při téhle "akci" se musí odehrávat!!
Občas je to naše minulost, která nám způsobuje různé stavy nálad. Pokud naše umanitá mysl, se rozhodne v našem přemýšlení nás zavést do temných míst, pak naše nálada může být ovlivněna na celý den jen jednou jedinou vteřinovou myšlenkou na něco špatného v minulosti. Ba naopak, někdy nás naše mysl zanese tam, kde by se naše nálada měla zvednout a rozzářit celý den. I přesto moje otázka je stále stejná. Kde je ten hlavní bod tohodle všeho ? Proč naše nálada se dokáže, tak často měnit? Naučit se ji kontrolovat je podle mě jedna z nejdůležtějších věcí. Jakmile se jí naučíte korigovat, zvítězíte sami nad sebou. Nenechejte si maličkostmi zkazit den. I ta nejhorší hodina ve vašem život má stále jen 60 minut. To, že máme střechu nad hlavou,máme co jíst a pít je nejvíc a to že naše nálada není taková jakou by jsme chtěli, je jen zkouška a lekce v našem životě, aby jsme se zocelili před horšími věcmi.

P.S. Pokud cítíte, že máte ve svém tělě expozi emocí a nálad..Utíkejte do lesa, nebo na místo, kde jste sami a křičte  ! Uvidíte, jak vaše špatné věci ve vašem tělě dobrovolně odejdou :-)

WITH LOVE JESSLYN <3

Žádné komentáře:

Okomentovat